27.6.2022. 22:51
1
Alen Albinović o Paradi Ponosa: Podržavam originalnost, ali ne vrijeđanje Boga!
Alen Albinović, oglasio se na svojim društvenim mrežama statusom o Paradi ponosa i opet izazvao haos.

Kako i sam navodi, suzdržavao se bilo kakvog komentiranja Parade ponosa, ali zbog jedne fotografije koja kruži društvenom mrežom Facebook ga je natjerala da napiše i svoj stav.  -

"Suzdržavao sam se do sada bilo kakvog komentiranja Parade ponosa. Smatram kao ljudsko biće (homo sapiens, homo racionalis) da svako ima pravo da bude ono što želi i podržavam originalnost. Međutim, ljudska sloboda završava tamo gdje počinje sloboda drugog čovjeka.  

Ovaj natpis na majici predstavlja najveći stepen dekadencije, pomračenja uma i ni sa čim se ne može opravdati. Protiv sam svakog napada na religiju (odnosno vjeru-vjeroispovijest-neovisno o konfesiji). Osuđujem ovaj sramotni čin! Što se tiče Parade kao parade… Svugdje u svijetu, Parada ponosa nije protest, bojkot, nego ZABAVA ZA SVE, tj. društvo u cjelini.


Samo kod nas je fama, drama, tabu. Kada govorimo o drugima i drugačijima, polazimo od sebe. Na taj način nikada nećemo pogriješiti. ", navodi Albinović.

Ovaj Alenov komentar podržalo je hiljade njegovih pratitelja na Instagramu.


Alen je magistar političkih nauka, te je i njegov magistarski rad bio na temu Dekadencije ljudskosti u novom milenijumu-Studija slučaja: Migrantska kriza, inače nikada do tada istraženom novom supojmu dekadencije-dekadencija ljudskosti koji označa pad ljudskih vrijednosta i humanitusa kod svakog ljudskog bića.



(Amer Mujezinović) 

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.