24.11.2022. 20:07
0
Ko je kontroverzna udovica na Svjetskom prvenstvu: Nekadašnji selektor je zbog nje prešao na islam, a poznatog menadžera je zavela
Pored Svjetskog prvenstva u fudbalu, ovih dana se priča o menadžeru saudijskog fudbalskog tima koji je uspio da pobijedi Argentinu u prvoj utakmici. Reč je o Herveu Renardu (54) koji je u vezi sa Vivijan Dije, udovicom senegalskog selektora Bruna Mecua koji je preminuo od raka 2013.

Renard i Dije, koji su oboje imali troje djece kad su se upoznali, zaljubili su se nakon Mecuove smrti, a priča se da par planira i vjenčanje.

Vivijan, koja dolazi iz Senegala, upoznala je svog prvog muža u Italiji, a zanimljivo je da je on, kako se njihova veza razvijala, prešao u islam.

Sa prvim mužem imala je troje djece, Enza, Noa i Maevu, a također je i maćeha četvrtom, Remi, iz prethodne Brunove veze. Nakon Mecuove smrti izjavila je “kako je mogla sa ponosom reći da je provela divnu deceniju pored njega”. Renard također ima troje djece – Kendis, Kevina i Odri.


Kendis (25) je veoma poznata u Francuskoj, pojavljivala se u brojnim rijaliti TV emisijama, a bila je izložena i žestokom napadu dok je njen otac bio menadžer Maroka. Naime, nju su napali poslije meča, gađajući je raznim stvarima sa tribina, što je rasplakalo njenog oca.


S druge strane, Renard je porijeklom iz Francuske, a kako je jednom prilikom izjavio nikada sebe nije smatrao posebno talentovanim igračem, a njegova karijera je naglo prekinuta nakon povrede koljena 1998. godine.

Nije ni sanjao da će mu to zapravo donijeti mnogo bolji uspjeh nego što je ikada imao, a nakon trenerskog posla postao je i više nego uspješan menadžer.

(A. Balićevac)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.