15.1.2016. 9:37
0
U Tuzli predstavljena knjiga "Ekonomija slobode" Frederica Bastiata
Knjiga "Ekonomija slobode" autora Frederica Bastiata predstavljena je sinoć u BKC-u u Tuzli.

Jedan od promotora knjige, profesor Hazim Karić, istakao je da je ova knjiga skup odabranih radova, eseja, kritika, stavova i mišljenja, francuskog ekonomiste, političkog aktiviste, naučnika i pisca koji je živio u prvoj polovini devetnaestog stoljeća.

- Akcenat u ovoj knjizi, u svim autorskim radovima priređenim i ponuđenim čitateljima je na slobodi tržišta, afirmaciji ekonomskih sloboda pa i na slobodi u najširem smislu tog pojma. Stavovi, mišljenja, kritike, osvrti pisani su pitkim i dopadljivim jezikom koji je razumljiv svima, a namijenjeni su najširoj čitalačkoj publici raznih nivoa obrazovanja i afiniteta - pojasnio je. 

Profesor Admir Čavalić kazao je da knjiga "Ekonomija slobode" predstavlja jedinstveno djelo zato što prvi put u historiji Bosne i Hercegovine prevodimo jedno djelo klasičnog liberala.

- Nažalost, do danas publika u Bosni i Hercegovini nije imala priliku da vidi djelo Frederika Bastiata francuskog pravnika i ekonomiste iz 19. stoljeća koji je prvi u ekonomiji napadao i demistificirao određene mitove. U Bosni i Hercegovini postoji toliko mitova o ekonomiji pa bi se moglo reći da je Bastiat danas živ mogao bi napisati mnogo više o stanju u ekonomiji u Bosni i Hercegovini nego u Francuskoj prije 160 godina - zaključio je Čavalić, saopćeno je iz Udruženja građana "Multi".

(FENA) 
(Foto: Tip.ba)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.