29.1.2016. 17:33
1
Predstavljena knjiga ''Na visovima Prenja'', autora Kenana Husremovića
- Iz štampe je izašla knjiga ''Na visovima Prenja'', autora Kenana Husremovića. U knjizi su dati dnevnički zapisi autora s njegovih planinarskih tura po Prenju, a ilustrirana je fotografijama na kojima su prikazani markantni i izazovni vrhovi, gorostasne munike i borovi po kojima je ta planina poznata, skrivenim dolinama prošaranim planinskim cvijećem.

Po riječima glavnog i odgovornog urednika Brace Babića posebnu vrijednost imaju mnogobrojne panoramske fotografije koje su autoru bile inspiracija da napiše tu knjigu i podijeli svoje doživljaje s ostalim ljubiteljima planina i iskonske prirode.

U knjizi je dana topografska karta na kojoj su ucrtani planinarski putevi, lovačke i pastirske staze kojima je autor prošao za vrijeme boravka na Prenju.

Knjiga ima za cilj da tu impozantnu planinu, po mišljenju mnogih planinara jednu od najljepših u BiH, približi turističkim djelatnicima, planinarima i drugim ljubiteljima netaknute prirode. Sadržajem će ta knjiga obogatiti planinarsku publicistiku i doprinijeti razvoju planinskog turizma u BiH.

Nakon što je promovirana u Zenici i Sarajevu, knjige će biti predstavljena i u Konjicu. 

(FENA) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.