5.4.2016. 10:35
0
Dječiji hor Superar Srebrenica organizuje prvi koncert u Sarajevu
Povodom obilježavanja pete godišnjice postojanja, muzička organizacija Superar, koja djeluje na području Srebrenice, održati će svoj prvi koncert 7. aprila u Pozorištu mladih u Sarajevu sa početkom od 18h.

Ovaj koncert je i najava za proširenje Superar obitelji i u Sarajevo, gdje će djeca već od septembra moći postati članovi.U okviru programa, dječiji hor Superar Srebrenica i njihovi gosti izvoditi će djela na šest jezika, uključujući neke od najpoznatijih kompozitora, kao što su Beethoven i Mozart, kao i neke od nezaboravnih pop – rock klasika Johna Legenda, Stevie Wondera, te tradicionalne pjesme iz Bosne i Hercegovine i Austrije.

Nakon koncerta na svečanom prijemu nastupiti će Berin Buturović sa svojim pratećim bandom, koji su u januaru imali čast da predstavljaju našu državu na prvom balu Hora bečkih dječaka. Gosti koncerta su ppolaznici Muzičkog ateljea “Maya Sar”, te Aida Mušanović, koja će zajedno sa dječijim horom Superar Srebrenica izvesti par kompozicija.Ovim koncertom,Superar organizacija želi da najavi otvaranje Superar Sarajevo projekta i pokretanje prvog dječijeg orkestra u BiH, koji će krenuti sa svojim aktivnostima u septembru 2016.

Muzička organizacija Superar Srebrenica osnovana je 2012. godine uz podršku organizacije „Bauern helfen Bauern”, a pruža mogućnost za više od 350 djece da iskuse ljepotu muziciranja. Nastava, koja podrazumijeva sviranje instrumenata, pjevanje u horu, ples i učenje stranih jezika, održava se na dnevnom nivou. U svojih pet godina postojanja, hor je imao veliki broj zapaženih nastupa i aktivnosti, poput kampanje iz 2014. godine “Kad se srca slože”, organizovane sa ciljem pomoći žrtvama velikih poplava na Balkanu. Rezultat je pjesma “Love people” rađena u saradnji sa 12 umjetnika iz 4 države: Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Makedonije. Ovom kampanjom skupili su 20.000KM uz pomoć kojih su obnovljene dječije škole u regionu.

Dječiji hor nastupao je pred Papom Franjom tokom njegove posjete Sarajevu u junu prošle godine, te na konferenciji za integraciju balkanskih zemalja u EU u Beču, u seprembru također prošle godine.

Koncert i gala večer organizovani su pod pokroviteljstvom nj.e. Martina Pammera, ambasadora Austrije u Bosni i Hercegovini, gospođe Doraje Eberle, predsjednice i osnivača organizacije „Bauern helfen Bauern” i Superar Srebrenica, te Ćamila Durakovića, načelnika Srebrenice. Projekat je ostvaren uz podršku Elmedina Konakovića, premijera Kantona Sarajevo, Ćamila Durakovića, načelnika općine Srebrenica, te Milana Dunovića, potpredsjednika Federacije BiH. 
Ovaj koncert održava se u okviru godine kulture Bosna i Hercegovina - Austrija 2016.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.