28.3.2017. 9:06
0
Predstava 'Mrtve ribe plivaju na leđima' premijerno u Banjoj Luci
U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci večeras će biti premijerno odigrana predstava "Mrtve ribe plivaju na leđima", koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, po tekstu nagrađivanog književnika Josipa Mlakića iz Gornjeg Vakufa.

Predstava je nastala po dramskom prvijencu navedenog autora i u svojoj osnovi je antiratna. Govori o besmislu sukoba, kao i postratnim poteškoćama s kojima se građani susreću u Gornjem Vakufu, a sa namjerom da pošalje poruku nužnosti za promjenama na bolje. Nakon Mostara i Zenice, predstava će biti premijerno prikazana i banjalučkoj publici.

Premijeru predstave "Mrtve ribe plivaju na leđima" u Banjoj Luci podržao je USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banje Luke i Međureligijskim vijećem u BiH, najavljeno je iz CRS-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.