10.5.2017. 16:50
0
Oko devedeset sadržaja u programu „507. Dana Ajvatovice“
Učesnicima "507. Dana Ajvatovice" bit će ponuđeno oko 90 vjerskih, edukativnih, kulturno-umjetničkih, zabavnih, sportskih, te sadržaja koji će imati humanitarni karakter, rečeno je danas prilikom predstavljanja programskih sadržaja ovogodišnje manifestacije, koja će zvanično početi 12. maja na Musalli u Pruscu kod Donjeg Vakufa.

Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije travnički muftija Ahmed ef. Adilović je kazao da je moto ovogodišnje Ajvatovice: "Ramazanskom dovom i ajvatovičkom stazom”, i da on u potpunosti odgovara jer će određeni broj sadržaja biti realiziran tokom ramazana.

- Kao vjernici ćemo se truditi da što intenzivnijim ibadetom zaslužimo milost svoga Gospodara, a ajvatovičkom stazom - stazom tradicije, morala i dobra kojom se kretao Ajvaz-dedo, nastojat ćemo doprinijeti sveukupnom poboljašnju stanja u našem društvu - naglasio je Adilović.   

O značaju održavanja “Ajvatovice” i infrastrukturnim projektima u ovoj godini, govorili su glavni imam MIZ Donji Vakuf  Esad ef. Slipac, i načelnik toga grada Huso Sušić.

Sadržaje u Bugojnu i aktivnosti, koje su namijenjene mladima, predstavio je glavni imam u toj općini Vehid ef. Arnaut, dok je o sudjelovanju Elči Ibrahim-pašine medrese i drugih islamskih obrazovnih institucija u programu “Ajvatovice” govorio direktor ove medrese Dževdet Šošić.

Istaknuto je, također, da je centralna svečanost pohoda vjernika ka Ajvaz-dedinoj stijeni planirana 2. jula, te da će se programski sadržaji “507. Dana Ajvatovice” završiti  8. jula.

(Fena / Haris Ahbabović)

Ajvatovica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.