17.5.2017. 18:21
0
U Bugojnu promovirana knjiga “Kletva” Vahida Durakovića
Knjiga pripovijetki “Kletva” autora Vahida Durakovića iz Bugojna promovirana je u tome gradu, u okviru obilježavanja 20. maja - Dana općine.

Djelo su ljubiteljima pisane riječi predstavili književnici iz Tuzle i Sarajeva, prof. dr.Nedžad Ibrahimović i Asmir Kujović, te u ime izdavačke kuće “Connectum” Ajet Arifi.

Kazali su, između ostalog, da je najveća vrijednost Durakovićevih priča to što su napisane najljepšim, narodnim jezikom i govorom, te da podsjećaju na poznate bosanskohercegovčke pisce Mešu Selimovića i Ivu Andrića.

 - Pet priča, koliko se nalazi u knjizi, predstavlja pet analiza i anamneza, rekao bih onoga što jeste i najtužnije, i najsmješnije, i najozbiljnije danas u našem društvu - zaključio je prof. Ibrahimović.          

Po Kujovićevim riječima, svojom najnovijom knjigom Duraković se potvrđuje kao ”izvrstan pripovjedač koji u savremenom bosanskom ruhu oživljava najbolju tradiciju gogoljevske novele”.

Sam autor je naglasio kako je "Kletva" njegovo prvo prozno djelo i izazov, nakon što je ranije objavio neke dramske tekstove i filmske scenarije.

Smatra da je uspio uspostaviti svoj autentični stil, i izgraditi priču kroz tu strukturu.

Moderatorica promocije bila je Jasmina Mlaćo-Durek, dok je odlomke iz knjige čitao član Teatra "Fedra" Suad Velagić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.