20.6.2017. 18:15
1
Miloš Trifković predsjednik ANUBiH naredne tri godine
Skupština Akademije nauka i umjetnosti BiH danas je za predsjednika Akademije, za naredni trogodišnji period (1.7. 2017. - 1.7. 2020 ), izabrala akademika Miloša Trifkovića, potpredsjednice su akademkinje Lidija Lincender Cvijetić i Adila Pašalić-Kreso, a generalni sekretar ANUBiH je akademik Zijo Pašić.

Na Izbornoj skupštini ANUBiH, za trogodišnji mandatni period, potvrđen je i izbor sekretara odjeljenja koji su ranije izabrani na sjednicama odjeljenja ANUBiH.

Član Predsjedništva iz Odjeljenja tehničkih nauka je akademkinja Branislava Peruničić, član Predsjedništva iz Odjeljenja humanističkih nauka Vladimir Premec, član Predsjedništva iz Odjeljenja društvenih nauk je a dopisni član Miodrag Simović, član Predsjedništva iz Odjeljenja umjetnosti akademik je Ivan Štraus, član Predsjedništva iz Odjeljenja medicinskih nauka je akademik Husref Tahirović, a član Predsjedništva iz Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka je dopisna članica Mirjana Vuković.  

- Za sekretare odjeljenja ANUBiH potvrđeni su akademik Ivan Cvitković (sekretar Odjeljenja društvenih nauka), akademik Esad Duraković (sekretar Odjeljenja humanističkih nauka), akademik Muhidin Hamamdžić (sekretar Odjeljenja medicinskih nauka), akademik Enver Mandžić (sekretar Odjeljenja tehničkih nauka), akademik Abdulah Sidran (sekretar Odjeljenja umjetnosti), akademik Taib Šarić (sekretar Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka) - saopćila je Služba za odnose s javnošću ANUBiH.

(Fena / Haris Ahbbaović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.