12.7.2017. 13:50
0
Otvorena izložba fotografija 'Očevi u Švedskoj'
Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini upriličila je izložbu fotografija ''Očevi u Švedskoj'', fotografa Johana Bävmana, koja prikazuje odabranu grupu očeva koji su odlučili ostati kod kuće da se brinu o svojim bebama u periodu od najmanje šest mjeseci.

Bävman ispituje zašto su ti očevi donijeli odluku da ostanu kod kuće da se brinu o djeci, kakvo je to iskustvo, a cilj izložbe je da pokaže učinak rodne ravnopravnosti u roditeljstvu na pojedinca i društvo. 

Prva sekretarka Ambasade Švedske u Sarajevu Karin Lissola ističe da je ova izložba već bila izložena u Historijskom muzeju BiH, te da je pokrenut sličan projekt s fokusom na očeve iz Bosne i Hercegovine. 

- Pokrenuli smo takmičenje s očevima iz Bosne i Hercegovine koji su isto tako odlučili da se brinu o svojoj djeci. Projekt se zove bh. tate i moguće ga je pronaći na Facebooku i prijaviti se. Očevi trebaju poslati slike s djecom, a mi ćemo u novembru napraviti izložbu s tim slikama - izjavila je Lissola Feni. 

Na izložbi je prikazano 25 očeva u Švedskoj, a postavljena je na ulazu u zgradu Ambasade Švedske u Sarajevu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.