12.9.2017. 22:15
0
Izumi iz Njemačke predstavljeni na inovativan način u Historijskom muzeju BiH
U Historijskom muzeju BiH večeras je otvorena izložba „Erfinderland Deutschland“ na kojoj su predstavljeni njemački izumi i inovacije bez kojih je danas nezamisliv život.

Sretni smo što smo s ovom izložbom i u Sarajevu prikazali nevjerovatne eksponate i izume, koji dokazuju koliko je Njemačka uticajna zemlja u oblasti naučnih istraživanja - kazala je prisutnima direktorica jezičkog odjela Goethe-Instituta u BiH Alexandra Mittler.

Posebne ture obilazaka izložbe već su, kako kaže, organizirane za srednjoškolce i studente sa željom da i oni svijet nauke i istraživanja dožive na jedan novi način kao zabavni eksperiment koji je kreativan i pruža bezbroj mogućnosti.

To je omogućeno zahvaljujući zanimljivoj postavci izložbe koju čini sedam stanica u okviru kojih posjetitelji vide naučna dostignuća iz oblasti: informacionih tehnologija, energije, mobilnosti, komunikacija, medicine, optike i materijala.   

- Važno je da te ideje daju jedan pozitivan signal javnosti da je moguće nešto napraviti i bez velikog ulaganja - poručio je zamjenik ambasadorice Njemačke u BiH Christian Sedat na izložbi koja će biti postavljena do 28. septembra.

Nakon Sarajeva postavka putuje u Makedoniju, zatim Rumuniju i Grčku, a cilj je da u narednim godinama obiđe cijeli svijet.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.