22.9.2017. 10:02
0
Spahić: Evropa treba pokazati svoje drugo euro lice-lice kulture različitosti
Direktor Internacionalnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima" i član Borda direktora Evropske asocijacije festivala (EFA) Ibrahim Spahić na susretu festivala u Centru za umjetnost Bozar u Briselu učestvovao je u radu sesije posvećene baštini i budućnosti te akcijama ambasadora kulture koji će promovisati program EFA u narednoj godini.

Na sesiji pod nazivom "Buduće naslijeđe ambasadora" učestvovala je generalni sekretar EFA Kathrin Deventer, koja je izložila koncept programa EFA i podrške novim djelima, novoj publici, kritici i autorima te savremenoj muzici i baštini i njihovoj promociji.

Ibrahim Spahić je ovom prilikom izložio principe i sadržaj dugoročne strategije efektivne interregionalne saradnje u Evropi i s regijama svijeta te novi pristup interkulturalnom dijalogu, socijalnoj koheziji i kreativnom obrazovanju.  

Ističući primjere saradnje Baltika i Balkana, Evropske i Mediteranske inicijative BJCEM, Spahić je ocijenio da Evropa može i treba da pokaže svoje drugo euro lice-lice kulture različitosti.

U diskusiju su učestvovali i direktori festivala iz Belgije, Portugala, Italije, Poljske, Turske, Njemačke, Malte, Holandije, Singapura, Rusije, Litvanije, UK, saopćeno je iz Festivala "Sarajevska zima".


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.