4.10.2017. 11:22
0
U petak u NP Mostar nagrađivana predstava 'Šta ćemo sad?'
Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 6. listopada, s početkom u 20 sati bit će izvedena hit komedija "Šta ćemo sad?" po tekstu Branka Đurića Đure u režiji Ahmeda Imamovića.

Riječ je o modernoj, aktualnoj komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam redatelj  je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je "Šta ćemo sad?" poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. "Znaš ono, pjevaš, a plačeš". Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: "Jesmo li mi sami postali vic?".

- Kako glumci i uprava pozorišta u tamo nekoj zabiti uspijevaju opstati, šta se događa kada se pogase svjetla, a vrata pozorišta zaključaju, šta kada publike nema i pozorište je prazno pa je prazna i blagajna pozorišta... – sve je to Đuro napisao u ovom duhovitom komadu punom obrata.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

Predstava "Šta ćemo sad?" osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2015". 

 Cijena ulaznice je 7, odnosno 3,50 maraka  s popustom za učenike, studente i umirovljenike.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.