14.10.2017. 16:39
0
U Sarajevu promovisana knjiga Amira Misirlića "50 godina bh. pop rocka"
Sarajevska Magaza danas je u 13 sati bila premalena za sve poklonike pisane riječi i dobre muzike koji su svojim prisustvom uveličali promociju knjige Amira Misirlića „50 godina bh. pop rocka“.

Uvodnim govorom, moderatorica eventa Vesna Andree Zaimović, podsjetila nas je na početke pop rock muzičke scene na našim prostorima, i nastojanja mladih muzičara u eri bez Interneta, You Tube, društvenih mreža da uz pomoć radija i gramofona „dođu“ do trendova koji su bili u svijetu, da „skinu akorde po sluhu“ i sviraju popularne svjetske pjesme na igrankama. Vesna Andree Zaimović, „50 godina bh. pop rocka“  okarakterisala je kao krunu Amirovog djelovanja, priručnik za sve generacije, stručnjake iz oblasti muzike i historije, novinare, turiste i ljubitelje muzike sa ovih prostora. 

Dirljivim riječima gostima se obratio Amir Misirlić podsjećajući nas na eru sarajevske pop rock scene od njenih samih početaka sa Indexima i drugim pionirima pop rocka do danas,  naglašavajući da je regionalna pop rock scena bila jedna od najrazvijenijih van anglo- saksonske scene, 80tih godina prošlog stoljeća i da se njen sjaj nastavlja kroz nove generacije.

„Ova knjiga se može koristiti kao dokument o jednom periodu naših života, kao priručnik u svakodnevnom radu svima koji su profesionalno vezani za bosanskoherecgovačku pop i rock scenu, ali može biti zanimljivo štivo i samo ljubiteljima tog žanra kao povremeni podsjetnik na neke godine, neke ljude i neke pjesme” Istakao je autor.

Knjiga je trenuto dostupna u Sarajevu, u Magazi (Veliki Čurćiluk 20), a uskoro će biti dostupna I putem online kupovine sa dostavom širom svijeta.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.