10.11.2017. 10:46
0
Predstavljanje romana književnice Irene Diwiak u Sarajevu i Banjoj Luci
Prvi roman "Liebwies" mlade austrijske književnice Irene Diwiak bit će predstavljen bosanskohercegovačkoj publici u austrijskim bibliotekama u Sarajevu 13. novembra i u Banjoj Luci 14. novembra.

Ovaj roman govori o slavi nenadarena pjevačica, dok talentirana kompozitorka ostaje neprimijećena. Riječ o priči o lažnom sjaju i pohlepi za slavom te istinskoj ljepoti koja sa svim tim nema nikakve veze.

Irene Diwiak je rođena 1991. godine u Grazu, a odrasla je u mjestu Deutschlandsberg u Štajerskoj. Ova književnica trenutno studira komparatistiku na Univerzitetu u Beču.

Dosad su njeni tekstovi objavljivani u časopisima i antologijama koja se višestruko nagrađivani. 

Ove godine, zajedno sa još dvije autorice, nominovana je za Austrijsku književnu nagradu za debitantski roman.

Prezentacija knjige i čitanje bit će realizirani na njemačkom jeziku, saopćeno je iz austrijske ambasade u BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.