17.4.2018. 15:01
0
U maju umjetnički performans 'Evropa - nedovršeno remek djelo'
Finalne pripreme za održavanje umjetničkog performansa "Evropa - nedovršeno remek djelo", čiji je kreator vrhunski violinista i ambasador kulture Slovenije Miho Pogačnik, bio je povod današnjeg sastanka predsjedateljice Skupštine Kantona Sarajevo Ane Babić, premijera Adema Zolja i ministra kulture i sporta Mirvada Kurića sa ambasadoricom Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zoricom Bukinac.

- Raduje me što će ovaj vrlo važan umjetnički performans biti uskoro realizovan, a posebno što je cijela priča fokusirana na Sarajevo koje je bez sumnje rasadnik talenata. Riječ je o konceptualnom projektu sa potpunom interakcijom između publike i izvođača tokom njegovog održavanja - istakla je Babić.

Kako je pojasnila ambasadorica Bukinac, to je kulturno-politički projekt, kreacija koji je prošle godine održan u Tirani, Skoplju i Prištini, a planirano je da u ovoj godini, pored Sarajeva, bude izveden u Novom Sadu, Beogradu i Cetinju.

Navedeno je da će u realizaciji 3. maja učestvovati oko 150 predstavnika bh. društva, među kojima će biti umjetnici-izvođači, političari, poduzetnici, studenti koji će zajedno nastupati, kako bi osjetili kompoziciju koja se izvodi iznutra te sinergiju koja postoji između politike, muzike, obrazovanja i svakodnevnog života.

- Naš vrhunski umjetnik je ovim projektom zapravo želio dati odgovore na dva ključna pitanja, a ona su kakvu Evropu svi mi želimo da vidimo u budućnosti i šta je to što joj mi možemo dati, a što ona nema - naglasila je ambasadorica Bukinac, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.