30.6.2018. 14:25
0
Dvadesetogodišnja veza „Bihaćkog ljeta“ i Zijaha Sokolovića
Bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović nastupio je na svih dosadašnjih 20 izdanja Festivala scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“.

Tu dvadesetogodišnju vezu potvrdio je jučerašnjom izvedbom kabarea „Međuigre 0 – 24“.

- Posebna je to veza s gradom na Uni. Nekako mi se čini i da sam tu duže od „Bihaćkog ljeta“. Jednostavno, to je korektna prijateljska saradnja i specifična veza s publikom - rekao je Sokolović.

Bihaćka publika je inače do sada uživala u još četiri predstave, uključujući „Sunce tuđeg neba“ Dragana Marinkovića i „Ocat i sin“ Zlatana Zuhrića i Tina Sedlara. Već danas na programu je komedija „Ime“, Pozorišta mladih Sarajevo.

U preostalih šest programskih dana, Kulturni centar u Bihaću pripremio je još pet predstava. Pozorišni dio „Bihaćkog ljeta“, u petak, 6. jula zatvorit će Teatar EXIT Zagreb, koji do sada također nije propustio nijednu festivalsku godinu na Uni.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.