10.8.2018. 9:33
0
Večeras počinje 24. Sarajevo Film Festival
Igranim filmom "Cold War" (Hladni rat) Oscarom nagrađenog režisera Pawela Pawlikowskog u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počet će 24. Sarajevo Film Festival.

Svečanu ceremoniju otvaranja u Narodnom pozorištu od 20.30 sati vodit će glumac Alban Ukaj.

Tokom osam festivalskih dana publika iz BiH, regije, Evrope i svijeta moći će vidjeti 266 filmova iz 56 zemalja, među kojima su 52 premijere.

Publika će projekcije filmova 24. SFF-a moći gledati u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Metalac, KSC Skenderija, u kinima Meeting point i Multiplex Cinema City, ljetnom kinu Novi Grad, MMC kinu Ilidža te Art kinu Kriterion. Pozorište mladih Sarajevo i ove godine je centar Dječijeg programa i programa TeenArena.

Takmičarski program igranog filma predstavit će deset filmova koji će se boriti za glavnu - prestižnu nagradu “Srce Sarajeva”.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru koji je otvoren od 9.00 do 22.00 sati.

 

 

 

 

Lejla Trle 






0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.