12.11.2018. 10:14
0
Izložba karikatura 'Svi naši zmajevi' Zdravka Cvjetkovića
Izložba karikatura "Svi naši zmajevi" autora Zdravka Cvjetkovića na kojoj će biti predstavljeno pedesetak radova, bit će otvorena u srijedu, 14. studenoga, u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu.

Cvjetković je bh. javnosti poznat po karikaturama 'Zmajeva' pred kvalifikacijske utakmice, a radovi koje će predstaviti na ovoj izložbi nastali su u proteklih sedam godina.

 Zdravko Cvjetković rođen je 1985. godine u Zenici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je slikarstvo na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Bavi se animacijom, ilustracijom, karikaturom i stripom. U BiH i inozemstvu radio je na nekoliko kratkih animiranih filmova, jednom dugometražnom animiranom filmu, potom kao artist na mnogim aplikacijama za djecu, ilustrirao je nekoliko knjiga i bojanki i slično.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.