14.11.2018. 12:30
0
Duodrama 'Derviš i smrt' zeničkog Studio Teatra gostuje u Cirihu
Duodrama "Derviš i smrt" nastala u produkciji Studio Teatra iz Zenice prvi put će 24. novembra gostovati u Cirihu, Švicarska.

Jedno od najvećih djela bh. književnosti, roman "Derviš i smrt" Meše Selimovića prvi put je adaptiran i dramatizovan u formi duodrame. Dramatizaciju i režiju potpisuje Lilijana Ivanović, režiserka iz Srbije.

U predstavi igraju Daniel Kovačević, glumac iz Beograda koji je javnosti poznat i po ulozi Vase Ladačkog u filmu "Kao rani mraz", dok je uloga mladog Mula Jusufa povjerena Nusmiru Muharemoviću, glumcu Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Duodrama "Derviš o smrt" premijernu izvedbu je zabilježila prije četiri godine i do sada je odigrana u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a uvrštena je i u zvanični program festivala Barski ljetopis 2016. u Crnoj Gori.

Organizator gostovanja u Švicarskoj je Kulturno udruženje Cirih, saopćeno je iz Studio Teatra.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.