3.12.2018. 21:30
0
Otvorena izložba 'Treća međunarodna likovna kolonija Srebrenica 2018'
U Kulturnom centru Srebrenica danas je otvorena izložba slika sa "Treće međunarodne likovne kolonije "Srebrenica 2018". Koloniju je organizirala Župa Zvornik Srebrenica.

Izložbu je u ime Općine i načelnika Mladena Grujičića otvorio Senad Subašić, koji je posebno naglasio da je i ova kolonija već postala pravi ambasador dobra i mira, jer su i prethodne dvije izložbe vidjeli mnogi gradovi Europe.

Fra Joso Oršolić, utemeljitelj kolonije i Župnik Zvornika i Srebrenice kazao je za Fenu da je danas u Srebrenici bilo lijepo i radosno.

-U prve dvije kolonije nastalo je 77 djela, a treća izložba ima 52 djela. To na poseban način govori o povećanju broja umjetnika i njihovoj želji da njihova umjetnička djela kao cvjetovi što prije postanu jedan prekrasni buket, koji će govoriti o dijalogu, miru i pomirenju što je i projekt Franjevačkog Međunarodnog centra za dijalog, mir i pomirenje – istakao je Oršolić.

Tokom izložbe prisutnima se predstavio hor „Klisa“ iz Župe koji je otpjevao pjesmu pod naslovom „Cesta i Moja majka“, koja je ujedno i autorska pjesma fra. Jose Oršolića.

Pjesma je posvećena svim majkama koje tuguju za svojom djecom, posebno onima koji su stradali u ratu.

Također, danas je nastupio i dječiji hor iz Srebrenice „Kuća dobrih tonova“.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.