12.2.2019. 15:34
0
Forto i Žalica: Konačno završiti izgradnju zgrade Akademije scenskih umjetnosti
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je danas dekana Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Pjera Žalicu koji je izrazio nadu da će u najskorijem roku biti riješeno pitanje dovršetka započete nove zgrade Akademije scenskih umjetnosti.

Dekan Žalica od Vlade Kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauke i mlade očekuje podršku i razumijevanje u smislu specifičnosti djelovanja te, ali i drugih umjetničkih akademija, jer u nastavnom procesu trebaju periodično angažirati profesore stručnjake iz prakse.

Premijer Forto je naglasio da će Vlada odmah preduzeti korake da sagleda mogućnosti ubrzavanja trajnog rješenja smještaja te akademije, što podrazumijeva što brži završetak izgradnje zgrade na Skenderiji i njeno stavljanje u funkciju, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.