15.3.2019. 22:30
0
Sarajevski Ratni Teatar premal za promociju knjige Dragana Bursaća
Sarajevski Ratni Teatar SARTR večeras nije mogao primiti sve posjetitelje koji su došli na promociju knjige Dragana Bursaća, PTSP spomenar.

Profesor filozofije i sociologije, novinar, i jedan od najvećih kritičara etnonacionalnih politika u Bosni i Hercegovini Dragan Bursać čitatelje privlači svojim jasnim i otvorenim stavovima, zbog čega je često na meti desničarske publike.

Premda je knjiga PTSP spomenar specifičnog dizajna, s rupom od metka kroz cijelu knjigu, knjiga se ne bavi samo ratnom tematikom u mjeri u kojoj se očekuje.

„"PTSP spomenar" je refleksija na rat. Nekada trenutačna, nekada s odloženim dejstvom“, rekao je Bursać u jednom od ranijih intervjua.

"Neću da zvučnim kao folk zvijezda, ali ovo je najbolji grad. Ovo je moj grad. Ovo je moj glavni grad", rekao je Bursać.

Osim autora, na sarajevskoj promociji knjige PTSP spomenar govorili su hrvatski novinar Boris Dežulović, književnica Martina Mlinarević Sopta, izdavač Ramiz Huremagić dok je promocijom moderirala Dženana Alađuz. 

Dežulović, koji je napisao i predgovor za knjigu, rekao je da je predgovor napisao u jednom dahu, u 15 minuta.

 




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.