25.10.2019. 13:29
0
Predstava Tarika Filipovića 'Ćiro' za podršku Fondaciji 'Our Kids'
Predstava Tarika Filipovića "Ćiro" koja donosi priču o životu Miroslava Ćire Blaževića bit će izvedena 2. novembra u St. Peter’s Church u Notting Hillu, London, u organizaciji humanitarne Fondacije "Our Kids".

U središtu pažnje predstave je Miroslav Blažević-Ćiro, ime uz koje se veže više asocijacija i anegdota nego za bilo koju drugu ličnost koja je obilježila uspjeh hrvatskog nogometa i javnog života, navodi se u saopćenju BH Info deska.

U toj monodrami Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, govori o tome šta je Blažević predstavljao za njega kroz period odrastanja i sazrijevanja.

Uvod u predstavu prezentirat će glumac Velibor Topić, Mostarac s adresom u Londonu, poznat po ulogama u filmovima: "Snatch", "Kraljevstvo nebesko", "Robin Hood", "Kingsman: Tajna služba". Tokom svoje karijere, Topić je radio tri puta s Ridleyjem Scottom, kao i drugim dobro poznatim režiserima kao što je Guy Ritchie, Tom Hooper, Matthew Vaughn i još mnogo drugih.

Cilj Fondacije "Our Kids" iz Londona je pomagati djecu bez roditelja i sve mlade s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini.

Fondacija je aktivna u pomaganju djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini. Pomoć su pružali djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, integraciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava.

Pored pjevačice Amire Medunjanin, doprinos radu Fondacije daje i bivši bh. reprezentativac Saša Papac.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.