24.11.2019. 8:27
0
Evo kakav kulturni program je pripremilo Sarajevo povodom sutrašnjeg Dana državnosti BiH
Grad Sarajevo povodom 25. novembra Dana državnosti BiH pripremio je bogat program obilježavanja praznika.

Na brdu Hum u 8:30 bit će održana ceremonija podizanja zastave BiH, a zatim će uslijediti polaganje cvijeća na lokacijama Vječna vatra, Šehidsko mezarje Kovači, mezar prvog predsjednika RBiH, Alije Izetbegovića, Gradsko groblje Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i mezarje Stadion.

Polaganje cvijeća također će biti upriličeno na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. kao i na Spomen parku Vraca.

U sklopu obilježavanja Dana državnosti u auli Vijećnice bit će održan program za djecu, osnovce, srednjoškolce i studente i dodjela Zlatnog novčića za izvrsnost. U Svečanom salonu Vijećnice bit će upriličena izložba „Moj bijeg u slobodu“, nazvana po istoimenom književnom djelu Alije Izetbegovića.

Izložba „Volim BiH“ - obilazak likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola postavljenih u izlozima gradskih trgovina u Titovoj i Ferhadiji, izložba likovnih radova „Budi mi prijatelj“ Udruženja („Oaza“, „Život sa Down sindromom“, „Mjedenica“, „Colibri“, „Vladimir Nazor“ i „Edus“) – Kamerni teatar 55.

U večernjim satima u 18:30 u Historijskom muzeju BiH bit će otvorena izložba Safeta Zeca iz opusa „Zagrljaji“.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.