14.2.2020. 17:50
0
Predstava 'Identitluk' gostuje u Živinicama, Zvorniku i Bijeljini
Nakon nekoliko uspješnih izvođenja u Hercegovini, predstava "Identitluk" u režiji Tanje Miletić Oručević bit će izvedena 16. februara u Bosanskom kulturnom centru (BKC) Živinice.

U tom komadu suočavaju se dominantni bh. identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa "U ime identiteta".

- Postavlja se konkretno pitanje šta nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih. Na satiričan način predstava propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu te otvara pitanja koja podstiču razmišljanje o vlastitom identitetu - navode organizatori.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Dramaturgiju radi Dragan Komadina, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, a autor muzike je Husein Oručević.

Nakon Živinica, bit će izvedena u Zvorniku 17. februara u Domu omladine, a potom i u Bijeljini 18. februara u Centru za kulturu Semberija. "Identitluk" će još jednom biti prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru 24. februara. 

Ulaz u svim gradovima će biti besplatan, uz obavezno preuzimanje gratis ulaznica prije predstave.

Komad je nastao u koprodukciji Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti.

(Fena)

Predstava
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.