17.2.2020. 13:09
0
Osiguran besplatan ulaz za penzionere na izložbu 'Zagrljaji' Safeta Zeca
Grad Sarajevo u saradnji sa Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine osigurao je besplatan ulaz penzionerima na izložbu „Zagrljaji“ Safeta Zeca koja je postavljena do kraja ovog mjeseca.

Svi penzioneri koji, uz važeći dokument koji dokazuje njihov status, dođu do 29. februara u Historijski muzej BiH da pogledaju vrhunska djela jednog od najvećih živućih umjetnika Bosne i Hercegovine bit će oslobođeni plaćanja ulaznice u Muzej.

Organizatori izložbe koja je tokom protekla dva mjeseca privukla više hiljada posjetilaca su Grad Sarajevo, Historijski muzej i Atelje Safet Zec.

Djela iz ciklusa “Zagrljaji” slavnog slikara Safeta Zeca su prethodno krasila zidove venecijanske crkve Santa Maria della Pieta, a sada su izložena u velikoj dvorani Historijskog muzeja BiH. Izložba je svečano otvorena na Dan državnosti BiH prošle godine.

Djela maestra Zeca se mogu pogledati svaki dan od od 9 do 21 sati.


(Patria)

Izlozba
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.