6.3.2020. 11:54
0
Da li koronavirus utiče na posjetu muzejima, kinima, pozorištima u KS
Zbog koronavirusa nije primjetno smanjenje posjeta muzejima, kinima, pozorištima u Sarajevu, a nije primjetna ni panika kod posjetioca tih institucija.

Direktori Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić i Historijskog muzeja BiH Elma Hašimbegović su kazali da nije primjetan pad posjeta, grupnih i individualnih.  

Ali, po njihovim riječima, ukoliko dođe do širenja koronavirusa, postupit će u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih institucija.

Također je i Aida Palinić iz Narodnog pozorišta Sarajevo kazala da nije primjetna panika kod ljubitelja pozorišnih predstava, a to je pokazala i sinoćnja predstava u Mostaru kojom prilikom je pozorište bilo do posljednjeg mjesta popunjeno.

-  Svakako svi moramo biti odgovorni i poduzeti preventivne mjere kako bi zaštitili ne samo sebe nego i one oko sebe. Našim su posjetiocima uvijek na raspolaganju sredstva za higijenu - kazala je Palinić.

Dodala je da će u slučaju pojave ili širenja koronavirusa postupati u skladu s odlukama i uputama institucija zdravstva.

Slično će postupiti i sarajevski Cinema City, ali za sada nije primjetan pad posjeta i rade po najavljenom programu prikazivanja filmova.

Inače, pojava prvih oboljelih od koronavirusa u Bosni i Hercegovini, tačnije u Banjoj Luci podigao je nivo pripravnosti Kriznog  štaba Ministarstva zdravstva KS, ali da nema mjesta panici, jer se postupa odgovorno i profesionalno.

Ističu da ponašanje građana ima veliku ulogu u zajedničkim naporima protiv pojave i širenja virusa. Ostaju i preporuke  Kriznog štaba KS da najmlađi, djeca i uposleni u slučajevima sezonskih respiratornih simptoma ne dolaze u vrtiće i škole te da se obustava posjeta osobama u staračkim domovima.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.