13.7.2020. 10:27
0
Predstavom 'Hiljadarka' završeni Dani teatra mladih u MTM-u
Izvedbom predstave "Hiljadarka" na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (MTM) sinoć su završeni 34. Dani teatra mladih.

"Publika je više puta prekidala predstavu pljeskom na otvorenoj sceni, a kraj predstave dočekan je ovacijama. Prava atmosfera za jedanaestodnevno druženje s publikom. Odigrano je 11 predstava, te online prikazane tri. Bio je ovo svojevrsan podvig u okolnostima svih mjera koje su propisane, ali je vrijedilo", priopćili su iz MTM-a.  

Na kraju zbrajanjem ocjena gledateljstvo je odlučilo da se dodijele tri MTM-ove maske i to predstavama "Fatima, nevjesta od boli", "Crni kos" i "Hiljadarka".

"Nagrađene predstave, ali i razgovori s publikom potvrdili su da je naše ključno repertoarsko opredjeljenje ono što publika podržava i što želi gledati. Dana je podrška istraživanju novih teatarskih formi, bavljenju klasikom i njenim isčitavanjem na suvremen način, te društveno angažiranim predstavama i otvaranju tema koje opterećuju našu stvarnost. Ova podrška i jasno iznesen stav vjetar su u leđa u nastojanjima MTM-a da bude otvoren teatar koji doprinosi odgoju svoje publike", navodi se u priopćenju.  

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.