30.9.2020. 12:15
0
U Konjicu gostovali tuzlanski glumci s predstavom 'Putovanje'
Na Velikoj sceni Narodnog univerziteta Konjic sinoć je predstavom "Putovanje", prvi put ostvarena saradnja Narodnog univerziteta Konjic s Narodnim pozorištem Tuzla.

Riječ je o komediji koju je režirao Midhat Kušljugić a tekst pisao Vahid Klopić. U predstavi igraju Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić, dramaturg Kemal Bašić, a autor muzike Denis Hadžić. 

Narodni univerzitet Konjic je uputio poziv svim ljubiteljima teatra, da dođu pogledati predstavu, u kojoj se na smiješan način priča o tužnim stvarima. Konjička publika je uživala, nagradivši tuzlanske glumce velikim aplauzom. 

Organzatori se nadaju da će imati ponovo priliku ugostiti NP Tuzla, akcentirajući njihovu želju da "ovaj profesionalni ansambl", bude na repertoaru "8. Festivala Glumca BiH", u Konjicu.

Predstava je izvedena u skladu sa svim mjerama i naredbama Kriznog štaba Federacije BiH koje su na snazi, saopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic. 


(Fena)

Predstava
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.