5.10.2020. 13:25
0
Festival Poligon: Kulturom protiv pandemije
Ovogodišnje izdanje Festivala književnosti i kulture "Poligon" na temu "strah" počet će književnom večeri u četvrtak, 15. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Prvoga dana Festivala predviđeno je da direktor Festivala Mirko Božić razgovara s književnikom Želimirom Perišem, a nakon toga slijedi performans Ilije Puljića, najavili su organizatori.

U petak, 16. listopada, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača predstavit će se književnice Magdalena Blažić i Ivana Rogar, a nakon toga slijedi projekcija filma "Jedna od nas", redatelja Đure Gavrana i razgovor s autorom.

Književnici Elvedin Nezirović i Srđan Sekulić predstavit će se u Narodnom pozorištu Mostar u subotu, 17. listopada, kada i završava Festival. Nakon književne večeri slijedi otvorenje strip izložbe "Infra Devil", autora Berina Tuzlića, te nastup electro one-man banda dRUMELOY.

Festival Poligon je manifestacija koja nastoji okupiti sve umjetničke forme, književnost, muziku, film, filozofiju, strip, povijest, te pod jednom krovnom temom najbolje od produkcije u toj godini dovesti u Mostar.

"Jedan od uspješnijih načina kako prebroditi ovu epidemiju je epidemija kulture. Drago mi je da smo uspjeli održati kontinuitet festivala jer je to najvažnije za projekte ovog tipa. Budući da današnja tehnologija olakšava kontakt između publike i autora, sretan sam da ćemo moći program prenositi i preko live streama. Svi naši prijašnji i sadašnji gosti svojevrsni su ambasadori festivala, tako smo stekli prijatelje od Walesa do Crne Gore. Veselim se ovogodišnjem programu, dobra književnost idealno je cjepivo protiv epidemije malodušnosti", kazao je Mirko Božić, direktor Festivala.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.