5.3.2021. 10:29
0
Predstavljanje književnog stvaralaštva člana DHK HB-a Stanka Krnjića
U okviru programa "Književne srijede" Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u srijedu, 10. ožujka, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 18 sati bit će predstavljeno stvaralaštvo Stanka Krnjića, koji piše poeziju, poeziju u prozi, kolumne i priče.
Stanko Krnjić rođen je u Stocu 5. travnja 1969. godine, osnovnu školu završio je u Čapljini, a srednju medicinsku u Dubrovniku. Stomatološki fakultet upisao je u Sarajevu 1989. godine, ali zbog ratnih okolnosti studij nastavlja u Zagrebu gdje diplomira 1995. godine. Živi u Dubrovačkoj župi, gdje i radi u svojoj stomatološkoj ordinaciji.

Član je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Slavenske akademije za književnost i umjetnost (Bugarska) i Društva dubrovačkih pisaca.

Krnjićeva djela su pjesme "Korijeni", "Zrak poprskan narančom", "Kroničar svega", "Mrvice za Lazara", "Sto i jedna mala pjesma" te "Ratište riječi".

Za svoje stvaralaštvo dobio je nagradu za poeziju "Rijek" 2015. godine, drugu nagradu "Fra Martin Nedić" za zbirku "Kroničar svega" 2017. godine, druga nagrada Pasionske baštine za rukopis knjige "Ratište riječi" 2019. godine, nagrada "Dragutin Tadijanović" za knjigu "Sto i jedna mala pjesma" 2019. godinu i nagradu "Bugojanska vaza" za priču "Otkupnina" 2019. godine.

O stvaralaštvu Stanka Krnjića govoriti će Tina Laco i voditelj programa Ivan Baković.

(FENA)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.