17.6.2022. 21:30
0
U Narodnom pozorištu održan koncert Superar hora 'Zvuci nade'
U Narodnom pozorištu Sarajevo održan je koncert Superar hora pod motom “Zvuci nade”, a na sceni je 200 djece iz Superar hora i Superar klase violina uz podršku vrhunskih umjetnika “Hora bečkih dječaka” i “Sarajevske filharmonije” prikazalo paletu emocija, satkanu u zvucima melodija iz cijelog svijeta.

Posjetitelji koncerta imali su priliku da na sceni u jednom trenutku vide i do 260 izvođača, a od toga je 30 iz Sarajevske filharmonije i jedini su odrasli.

Repertoarski fokus su bile melodije iz cijelog svijeta. Superar-ci su pjevali pjesme iz Južne Afrike, Ukrajine, Bugarske, Rumunije, Švedske, BiH, na engleskom, italijanskom jeziku.

Koncert je bio šarolik i interesantan, a djecu je u određenim numerama pratila Sarajevska filharmonija, nekada samo klavir, ali i Superar klasa violina.

Večeras je i premijerno izvedena i kompozicija profesorice violine Melike Hadžić u aranžmanu Adnana Mušanovića.

U subotu će Hor bečkih dječaka u Narodnom pozorištu imati samostalni koncert, a tema je “Zajedno”. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.