30.6.2022. 15:10
0
Direktor Narodne biblioteke Mostar u posjeti NUBBiH
Direktor Narodne biblioteke Mostar Omer Mičijević posjetio je danas Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine, gdje se susreo s direktorom NUBBiH, Ismetom Ovčinom i saradnicama.

Razgovarali su o intenziviranju međuinstitucionalne saradnje, kao i o novim projektima u skoroj budućnosti. U razgovoru je dogovoren nastavak saradnje, naročito na prinavljanju knjižnog fonda koji je od značaja za nauku, umjetnost i kulturu Bosne i Hercegovine.

Saradnja Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine i Narodne biblioteke Mostar se ogleda i u različitim promocijama, od kojih je zadnja bila na Mostarskom ljetu u organizaciji Narodne biblioteke Mostar.

Promocija knjige „Biblioteka na početku trećeg milenija“ Enesa Kujundžića, objavljena u izdavačkoj djelatnosti NUBBiH, upriličena je za bibliotekare osnovnih, srednjih škola i javnih biblioteka sa područja HNK.

Inače, ove godine, NUBBiH je učestvovala u programu ovogodišnje manifestacije Mostarsko ljeto 2022 sa izložbom Iz mostarske periodike 1876.-1918. autorice mr. Anje Mastilović, voditeljice Zbirke stare periodike u NUBBiH. Izložbu je priredila Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH i Muzej Hercegovine Mostar.

Nakon razgovora o unapređenju rada i profesionalnoj saradnji, direktor Omer Mičijević, uručio je zahvalnicu Narodne biblioteke Mostar za Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku BiH Ismetu Ovčini, direktoru NUBBiH, za izuzetnu saradnju i nesebičnu podršku u radu Narodne biblioteke Mostar.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.