16.12.2022. 20:59
0
U sarajevskoj galeriji "Preporod" otvorena izložba "Skulptura i grafika"
U galeriji “Preporod” u Sarajevu danas je otvorena izložba “Skulptura i grafika” Fehima Huskovića i makedonske umjetnice Valentine Stevanovske iz Skoplja.

Želim se zahvaliti na odličnoj organizaciji Mirsadi Baljić, kolegi Adisu Lukaču. Cijeli život se trudim promovirati bosansku umjetnost širom svijeta - istakao je Husković.

Stevanovska je istakla kako je sretna što je u Sarajevu te da iznimno cijeni Huskovića kao umjetnika te je sretna što obje njihove postavke izgledaju kao jedna cjelina.

Izložbu je otvorio predsjednik BZK "Preporod" prof. dr. Sanjin Kodrić.

Otvorenju su prisustvovale ličnosti iz kulturnog i javnog života Sarajeva.


(Admir O.)

Izlozba
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.