16.4.2016. 9:34
1
U Zvorniku ugostitelj snimljen sa maloljetnicom, a policiji prijavio da je ucjenjivan
Zvornička policija pokrenula je opširnu istragu o maloljetničkoj prostituciji u tom gradu nakon što se u javnosti pojavio eksplicitni videosnimak seksa 17-godišnje djevojke i starijeg muškarca, koji je šokirao cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Na snimku, koji je, zajedno s još nekoliko muškaraca, sačinio Slobodan Ikonić iz Zvornika, vidi se vlasnik cafe-bara "Taksi" Lazar Jović u eksplicitnoj pozi sa 17-godišnjom Zvorničankom, koja je banjalučkoj Alternativnoj televiziji javno priznala da je s njim imala seks. Djevojka je u izjavi navela da je duže vrijeme bila na meti Jovića, koji joj se danima nabacivao i nudio joj novac za seks. U prvi mah ona je odbila nemoralnu ponudu, ali budući da dolazi iz siromašne porodice i da joj je novac bio prijeko potreban, na kraju je pristala na seks.

- On je meni ponudio dosta para, ali da mu uzvratim seksualnim odnosom. Kako sam u teškoj finansijskoj situaciji, nisam razmislila i pristala sam na to - izjavila je 17-godišnjakinja, piše Avaz.



Njen odnos s Jovićem snimila je grupa momaka, tvrdeći da su time željeli da razotkriju postojanje maloljetničke prostitucije u Zvorniku, čemu su uglavnom izložene djevojke iz siromašnih porodica. I 17-godišnja žrtva o svemu je javno progovorila u želji da, kako je navela, spasi druge djevojke. U Centru javne bezbjednosti Bijeljina potvrdili su da su upoznati s tim slučajem, ali je zanimljivo da se policiji prvo obratio prozvani Lazar Jović, koji je prijavio da ga nepoznata osoba ucjenjuje spornim snimkom. - Jović je 8. aprila prijavio da ga nepoznata osoba ucjenjuje, poziva na telefon i šalje mu SMS-ove u kojima navodi da posjeduje snimak na kome on ima seksualni odnos sa maloljetnicom, tražeći da mu uplati 4.000 eura ili će snimak plasirati u javnost. Tužilaštvo je to okvalificiralo kao krivično djelo ucjene i naložilo je da se provede istraga. No, tokom kriminalističke obrade Jović je priznao da je imao seksualni odnos sa maloljetnicom pa je i protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom - navode u policiji. Poznati policiji Autor snimka Slobodan Ikonić rekao je za “Avaz” da je njegov motiv da izradi snimak bio da "spriječi seksualno iskorištavanje maloljetnica". - Nije tačno da je u pitanju iznuda novca, već smo to uradili samo kako bismo zaštitili maloljetnice - tvrdi Ikonić, piše Avaz.



S druge strane, Lazar Jović negira optužbe za obljubu, tvrdeći da je sve to montirano i da predstavlja dio ucjene autora snimka. - Kompletan slučaj imao je za cilj da se, zbog snimka, od mene uzme novac preko ucjene. Nikakav odnos između nas se nije desio. Ona se u toku vožnje skinula i prešla kod mene i skinula mi majicu, nakon čega su se pojavili neki mladići i počeli da snimaju. Svi u Zvorniku znaju ko su oni, da su poznati policiji i da se bave svim i svačim. To ucjenjivanje je trajalo sve dok nisam obavijestio policiju. Zbog cijele situacije, trpi i moja porodica, zbog čega sam se i obratio policiji - rekao je Jović. 

Anesa Agović

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.