1.8.2016. 13:24
0
Mladić iz Doboja uhapšen zbog prijetnji novinarima
Banjalučka policija uhapsila je mladića iz Doboja zbog postojanja osnova sumnje da je putem e-maila upućivao prijetnje po život novinarima iz Banja Luke.

Policiji je 29. jula ove godine, oko 13 sati, prijavljeno da je na internet adresu jedne novinarske agencije iz Banja Luke, dan ranije oko 22.45 sati, stigla poruka prijetećeg sadržaja u kojoj se navodi da će se napasti na život i tijelo zaposlenih u firmi.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su preduzeli niz operativnih mjera i radnji, te u saradnji s policijskim službenicima Centra javne bezbjedenosti Doboj, identifikovali i lišili slobode M.S. (1997.) iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka je naložio da se uhapšeni, nakon završene kriminalističke obrade, pusti na slobodu, te da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenog krivičnog djela. 

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi podnošenje izvještaja protiv M.S. za počinjeno krično djelo.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka oštro osuđuju svaki vid napada na novinare i ugožavanja slobode izražavanja.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.