11.10.2016. 18:37
3
Premijer Dino Konaković: Večeras smo dobijali informacije koje za nas nisu dobre, ovdje je najodgovorniji čovjek Vahid Ćosić
FOTO: N1
Vlada KS se danas obratila medijima povodom smrti dvije djevojke sinoć u Sarajevu, koje je automobilom usmrtio Sanjin Sefić za kojim MUP KS traga.

Piše: Haris Ahbabović

"Insistiram konstantno na pokrivanju ulaza i izlaza u KS kamerama. Kamere su jedino ono što se može uraditi. Ovdje je najodgovorniji Vahid Ćosić, komesar MUP-a KS", rekao je danas premijer KS Elmedin Konaković.

"Večeras smo dobijali informacije koje za nas nisu dobre. Dobili smo informacije da pojedini dijelovi policije ne funkcionišu. Bitno je sada da se ovaj čovjek uhapsi. Riječ je o okorjelom kriminalcu koji je ostavio ranjenu osobu na cesti i pobjegao. Policija sama ne može da djeluje, jer uvijek čeka direktivu i komandu. Komesar će morati odgovoriti nama i javnosti gdje su se dogodili propusti", poručio je Konaković.

"Pojedine statistike iz MUP-a mene nerviraju, jer da se kriminal smanjuje do sada bi imali ljepše stanje. Otvaramo sva pitanja, jer vidite da sigurnost u KS odavno nije na nivou. Otvorili smo neka pitanja i u slučaju Memić", rekao je Konaković.

"Apsolutno razumijemo to što su najavljeni protesti. Shvatili smo kritiku javnosti i građana. Nema nikakvog objašnjenja za porodicu preminulih djevojaka. Nadam se da smo riješili ovo drugo ubistvo danas u Sarajevu", rekao je Konaković.

"Jako je loša komunikacija između naših institucija koje bi trebali garantovati sigurnost građanima. Savjetujem Tužilaštvu, MUP-u, OSA-i ili SIPA-i da zaborave na svoje nesuglasice i da rade svoj posao", rekao je na kraju premijer KS, Elmedin Konaković.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.