18.12.2016. 14:21
0
U Prijedoru pronađena laboratorija za uzgoj marihuane i oružje
U Prijedoru su uhapšene tri osobe te pronađena laboratorija za uzgoj indijske konoplje, određena količina opojne droge te oružje.



Tokom akciju kodnog naziva „Zora“, 16. i 17.decembra, policija je izvršila pretrese stambenih objekata koje koriste osobe S.R., M.S. i M.M., sve iz Prijedora. 

U improvizovanoj laboratoriji oduzete su saksije sa podmetačima, sijalice sa postoljima, transformatori za struju i drugi predmeti, te više različitih pakovanja marihuane ukupne bruto mase 929,91 gram.

Otkriven je i paketić heroina, ukupne bruto mase 10,18 grama, zamotuljak opojne droge spid, ukupne bruto mase 52,43 grama, digitalna vaga, automatska puška, dvije puške M48, 33 komada metaka kalibra 7,62 mm, 91 metak kalibra 7,9 mm, tri metka kalibra 9 mm, 23 metka kalibra 7,65 mm, 31 metak kalibra 7,62 mm, više mobilnih telefona, određena količina novca, kao i novčanica apoena od 500 eura za koju postoji sumnja da je krivotvorena, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična djela neovlašt́ena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenje novca.

Iz policije navode da je u nastavku aktivnosti akcije „Zora“, kontrolom osobe M.G. iz Prijedora pronađena i oduzeta opojna droga marihuana ukupne bruto mase 18,74 grama.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.