11.5.2017. 14:19
0
Uhapšeno 18 osoba na području Sarajeva i Konjica zbog nezakonite sječe šume
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo (KS) i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) su, na temelju naloga Tužilaštva KS-a, uhapsili 18 osoba na području Sarajeva i Konjica, osumnjičenih za krivična djela - udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave, šumska krađa i nedozvoljena trgovina.

- Osumnjičeni su od 2013. do 2017. godine organizirali i vršili nezakonitu sječu državne i privatne šume na području KS-a i HNK-a. Nakon nezakonite sječe šume vršeno je izvlačenje i nezakonita preprodaja drveta u enormnim količinama - kazala je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Dodala je da su među uhapšenima i dva policijska službenika, koji se sumnjiče da su omogućavali nesmetan transport nezakonito posječenog drveta.

Radi se o akciji kojoj je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS-a, a u sklopu koje su po nalogu ovog tužilaštva izvršeni pretresi na više lokacija.

- Nakon kriminalističke obrade u MUPKS-u, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS-a i nakon što ih ispita postupajući tužilac, bit će odlučeno o daljnjim mjerama prema osumnjičenima - kazala je Bavčić za Fenu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.