23.5.2017. 17:04
10
Anes Mešić i Mario Mrnjavac se prepirali preko telefona, a onda Mrnjavac stigao sa Kosom i pucao Mešiću u stomak
Foto: Dnevni Avaz / Facebook
Foto: Dnevni Avaz / Facebook
Anes Mešić, 38-godišnjak iz Sarajeva, jučer je ubijen u ilidžanskom naselju Otes. Mešić, koji je inače od ranije dobro poznat policiji, je ubijen u ugostiteljskom objektu "Tango" na Trgu Oteškog bataljona u Sarajevu.

Anes Mešić je pogođen u stomak, a u njega je pucao 23-godišnji Mario Mrnjavac iz Sarajeva, koji je bio u društvu svog vršnjaka Medina Kose. Kako prenosi Dnevni Avaz, dok je trajao uviđaj, stanovnici Otesa su u šoku gledali Mešićevo tijelo koje je bilo prekriveno dekom. Navodno su on i Mrnjavac od ranije imali neraščišćene račune, ali ostaje čudno to zbog čega je Mrnjavac pucao u Mešića jer su bili i prijatelji. Iako MUP KS nije govorio o motivima ubistva, na mjestu ubistva su se mogle čuti priče oko dugovanja novca, ali i dilanja marihuane i spida. 

Svađa preko telefona prije ubistva

Mešić je navodno sjedio u kafiću i telefonirao je s Mrnjavcem. Prema izjavama očevidaca, prepirali su se oko novca i oko toga ko je kome dužan. Potom je stigao Mrnjavac, zajedno sa Kosom, a onda je Mrnjavac pucao prema Mešiću i ranio ga u stomak. Obojica su pobjegli, a Mešić je nakon pucnja samo pao na pod. Ipak, Mešiću nije bilo spasa, pa je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice. 

Prema izjavama mještana Otesa, Anes Mešić je redovno terorizirao mještane ovog naselja i pravio im probleme. Mešić je važio za lokalnog dilera koji je maltretirao i vrbovao druge momke kako bi prodavali drogu za njega. Jedan od stanovnika Otesa je za Dnevni Avaz potvrdio da ga je Mešić nedavno pretukao i da mu je čak oteo i automobil. 

"Nedavno je pokušao automobilom da pregazi mog sina. Otišla sam u policiju i molila sam ih da mu neko stane u kraj, jer sam znala kako se te stvari okončavaju. Djeca neće da dilaju za njega, pa vjerovatno ni Mario nije želio. Nema momka kojeg nije pretukao", rekla je jučer jedna od mještanki Otesa za Dnevni Avaz.

U saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, kada je u pitanju ovo ubistvo, stoji sljedeće:

"Dana 22.05.2017 .godine u 14:30 sati, obaviješten je Operativno komunikacijski centar MUP-a Kantona Sarajevo da je ulici Trg Oteškog bataljona, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica, te da je jedna osoba povrijeđena. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt muške osobe. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.A., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke"
, stoji u kratkom saopćenju MUP-a KS.

Do objavljivanja ovog članka policija nije pronašla i uhapsila odbjegli dvojac koji se sumnjiči za ubistvo. Ubijeni Anes Mešić je iza sebe imao dva braka, ali i veoma debeo kriminalni dosje. Prema izjavama očevidaca, Mešićeva supruga je neposredno nakon ubistva stigla kod spomenutog kafića "Tango". Očevici tvrde da je od šoka automatski izgubila svijest kada je vidjela Anesovo tijelo. 

Mešić, Mrnjavac i Koso od ranije poznati policiji

MUP KS i dalje traga za Kosom i Mrnjavcem koji se sumnjiče za Mešićevo ubistvo. Policija je jučer ispitala nekoliko mladića, te ih je ispitivala gdje bi se ubice mogle kriti. Nakon uviđaja je stigla šlep služba koja je odvukla Mešićev BMW koji je bio parkiran pored kafića "Tango". Ubrzo je stiglo i vozilo KJKP "Pokop", čiji su uposlenici preuzeli Mešićevo tijelo.

Svi spomenuti akteri jučerašnje pucnjave imaju poprilično debeli kriminalni dosje. Ubijeni Anes Mešić je uhapšen u februaru ove godine zbog tuče na Ilidži, a pored njega su uhapšeni upravo Mrnjavac i Koso. Mešić je učestvovao u napadu na muškarca H.T. i na ženu P.J. na Trgu Oteškog bataljona, gdje je jučer i ubijen.

Mešić je u aprilu 2015. godine uhapšen zbog pokušaja ubistva Asima Arnautovića u sarajevskom naselju Dolac Malta, a pored njega je ponovo uhapšen i Mario Mrnjavac. U septembru 2011. godine je uhapšen sa Emirom Alićem i Adnanom Hodžićem zbog prodaje droge. Godinu dana nakon toga, predao se policiji zbog incidenta u ugostiteljskom objektu "Italiano" na Trgu Oteškog bataljona. I Medin Koso je MUP-U KS također poznat po brojnim krivičnim djelima.

 
10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.