19.8.2017. 10:28
2
Majka nastradalog petogodišnjaka u Zenici očajna: Ubila mi je maksuma, život mi je moj uzela
Neopisiva tuga vladala je jučer u zeničkom naselju Lukovo Polje ispred porodične kuće petogodišnjeg dječaka H. R., koji je prije dva dana poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, kada je na njega naletjela Škoda Fabia, kojom je upravljala H. E. (25) iz Zenice.

Nevjerica i bol
 
Ekipa “Avaza” posjetila je jučer porodicu nastradalog dječaka. U dvorištu porodične kuće, 200 metara od mjesta nesreće, okupili su se brojna rodbina i prijatelji. Niko od njih, kako kažu, nije spavao prethodnu noć.

Još ne vjeruju da njihovog sina više nema. Majka nastradalog dječaka Zilha Osmanović jedva je pronašla snage i za naš list kazala rečenicu-dvije o gubitku svog najmlađeg sina. Bijesna je na ženu koja je skrivila nesreću.

“Ubila mi je maksuma. Život mi je moj uzela”, tužnim glasom jedva je izgovorila uplakana majka. Osim petogodišnjeg H. R., Zilha Osmanović ima još dva sina.

Polubrat nastradalog dječaka Vehbija Salčinović nije krio ljutnju i bijes prema vozačici koja je skrivila nesreću.

“To je za mene namjerno ubistvo. S desne strane je prešla na lijevu bez kočenja i udarila ga. Nije bilo vozila ni na jednoj strani. Odbacila ga je 30 metara. Morala je voziti više od 120 kilometara na sat”, kazao je Salčinović.

Unajmili advokata

Kako je rekao, još ne znaju ko je ta žena koja je izazvala nesreću niti gdje se nalazi. Salčinović kaže da su unajmili advokata, koji će ih zastupati u ovom slučaju. Istragu o ovom slučaju vodi Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona. Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, brzina kojom je H. E. vozila Škodu prilikom nesreće, još se utvrđuje.

Saopštenje Tužilaštva o nesreći

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona jučer su se oglasili saopćenjem u kojem su podsjetili na zvanične podatke o nesreći. Potvrdili su da je automobilom Škoda Fabia upravljala H. E. (25)i da je smrtno stradalo muško dijete R. H. rođeno 2012. godine. U nesreći je M. S.(35) zadobila teške tjelesne povrede i ona je nakon zbrinjavanja u Kantonalnoj bolnici Zenica, puštena na kućno liječenje.

“Malodobni dječak dovezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica bez znakova života. Uviđaj je obavio dežurni tužilac u saradnji s uviđajnom ekipom Policijske uprave I Zenica i stalnim sudskim vještakom za saobraćaj.

Izuzeti su tragovi sa mjesta događaja i bit će predmet vještačenja. Trenutno se prikuplja dokumentacija i uzimaju izjave od učesnika. Prema naredbi tužioca, izvršit će se sva potrebna vještačenja, a istraga će utvrditi uzrok nastanka predmetne nesreće, nakon čega ćemo imati dodatne informacije”, saopšteno je iz Tužilaštva ZDK.

(Merima Druškić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.