21.11.2017. 12:57
0
Podignuta optužnica za poreznu utaju, budžet BiH oštećen za 17.214,6 KM
Tužilac Odjela III Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Mirzeta Mešića rođenog 1983. godine u Gradačcu, državljanina BiH, zbog porezne utaje.

Optuženi se tereti da, radeći kao direktor i odgovorna osoba u pravnom subjektu "Lalax Company" d.o.o Gradačac, od jula do oktobra 2012. godine, račune koje je izadao prema pravnim subjektima iz Gradačca i na kojima je obračunao porez na dodatnu vijednost nije evidentirao u svojim knjigovodstvenim knjigama i nije obračunao i prikazao izlazni PDV u poreznim prijavama u ukupnom iznosu od 17.214,6 KM, za koji je oštećen budžet BiH.

Optuženi se tereti da je izbjegao plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH dajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima, a iznos obaveze čije se plaćanje izbjegava prelazi 10.000 KM, čime je počinio krivično djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.