5.12.2017. 12:26
0
Tri osobe prijavljene zbog prevara pri dobijanju kredita
Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo dostavili su Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv tri lica, osumnjičena za krivična djela obmana pri dobijanju kredita, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba službenog položaja s ciljem pribavljanja imovinske koristi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da je službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen protiv lica čiji su inicijali N.D. /29/ i M.D. /58/ iz Mostara, kao i protiv A.B. /42/ iz Pala.

Prijavljeni N.D. osumnjičen je da je prilikom podnošenja zahtjeva za kredit u banci u Istočnom Sarajevu obmanuo zaposlene službenike tako što je u zahtjev za kredit unio neistinite podatke i predao falsifikovanu potvrdu o zaposlenju i mjesečnim primanjima, koju mu je izdala M.D, te je zaključio ugovor o kreditu sa bankom i ostvario korist od 20.000 KM.

Osumnjičena A.B. iskoristila je svoj službeni položaj tako što je podatke, znajući da su lažni, unijela u kreditnu dokumentaciju i predložila da kredit bude odobren, omogućivši N.D. da pribavi imovinsku korist, a na štetu banke u iznosu od oko 22.000 KM, dodaje se u saopštenju.


(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.