9.2.2018. 13:13
5
Detalji pucnjave u Sarajevu: Jedan od braće Banda na Facebooku nakon pucnjave napisao "Sa nama 'đe će ko", Mario Tomas ranjen već drugi put
U sarajevskoj ulici Sutjeska, jučer oko 17:00 sati, došlo je pucnjave u kojoj je ranjena jedna osoba.

Prema pisanju Dnevnog Avaza, braća Haris i Edis Banda, koji su inače odranije poznati policiji po činjenju raznih krivičnih djela, došli su oko 17:00 sati u ulicu Sutjeska da bi se obračunali sa Suljom Planjom, zvani Domac, jer su odranije imali neraščišćenih računa sa njim.

Braća Banda imala neraščišćenih računa sa Planjom

Na mjestu pucnjave se našao Planjin prijatelj, Mario Tomas, koji se umiješao u svađu. Nakon toga je jedan od braće Banda potegao pištolj, te ranio Tomasa u predjelu noge.

Uhapšene su četiri osobe nakon ove pucnjave.  Uhapšeni su braća Edis i Haris Banda zbog izazivanje opće opasnosti i nanošenja lakših tjelesnih povreda. Sinoć oko 22:20 sati slobode su lišena još dva muškarca, 37-godišnji J.H. i 41-godišnji S.P., koji se također dovode u vezu s pucnjavom na Sutjesci.

Svi uhapšeni zadržani su u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Jedan od uhapšenih braće Banda, neposredno nakon pucnjave, oglasio se na Facebooku tako što je uz objavljenu pjesmu napisao "Kunem se rođenim djetetom sa nama 'đe će ko".

"Dana 08.02.2018. godine u 16:50 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Sutjeska, općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedna osoba povrijeđena. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli povrijeđenog T.M., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu. Istom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše lakše tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo". 

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici IV PU su pomenutog dana u 19:30 sati lišili slobode B.E., rođen 1989. godine u Sarajevu i B.H., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, a u 22:20 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode H.J., rođen 1981. godine u Sarajevu i P.S., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz člana 323. i 173. KZ FBiH (Izazivanje opće opasnosti i lakša tjelesna povreda). Isti su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo"
, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Sabrana "djela" učesnika u pucnjavi

Podsjećanja radi, braća Haris i Edis Banda, koji su odranije poznati policiji po činjenju raznih krivičnih djela, među kojima je bilo nasilničko ponašanje, krađa i upotrebe vatrenog oružja, došli su sinoć oko 17:00 sati u ulicu Sutjeska, da bi se obračunali sa Suljom Planjom, zvani Domac.

Kada već spominjemo Sulju Planju, njega je u aprilu 2015. godine u ulici Koševo automobilom pokušao pregaziti/ubiti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski Kantonalni sud zbog toga osudio na četiri godine zatvora.  

Što se tiče Marija Tomasa, koji je jučer ranjen, on je krajem 2010. godine također ranjen u pucnjavi u desnu nogu i vrat, a tada su povrede koje je zadobio bile opasne po život. 

Srna je svojevremeno pisala da je Mario Tomas bio sklon narkoticima. Radeći na rasvjetljavanju njegovog ranjavanja iz 2010. godine, službenici policije su došli do saznanja da u vezu sa njegovim izvršenjem može dovesti F. Suljović.

 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.