4.3.2018. 20:00
9
Nesmotren čin banovićkog lovca: Pas ubijen ispred svoje kućice
Najvjerniji prijatelj, bolje rečeno, član porodice Kifić iz Banovića, pas Bobi, ubijen je hicima iz lovačke puške u četvrtak. Pas je bio omiljen u kraju, a ubijen je dok je bio ispred svoje kućice.

“U Bobija je pucao lovac Enver Bojić, koji se kasnije u prisustvu policije izvinjavao i govorio kako će namiriti štetu. Kako? Bobi je bio pas kojeg su svi obožavali, bio je čvršći od čelika. Jednom ga je auto bukvalno pregazilo, a on nije ni zacvilio. Kod nas je proveo 14 godina, dakle, doživio je duboku starost”, kaže ogorčeni Mair Kifić, vlasnik ubijenog Bobija, piše “Avaz“…

U vrijeme pucnjave Mair je radio za laptopom. Čuo je jedan pucanj, a potom i glas komšije: “Ne pucaj, to je Zijin pas (otac Mairov, op. a), nije lutalica…”

“Lovac se oglušio na riječi mog komšije i ispalio još jedan hitac. Istrčao sam iz kuće i vidio Bobija u krvi. Lovci su pobjegli”, govori on.

Potom se prisjetio dana kada je Bobija donio kući, i to dok je još bio štene. Grad (led) je tukao Banoviće tog dana, a Bobi je na cesti ležao sav ošamućen.

“Vidio sam malo garavo štene koje je padalo po cesti od iznemoglosti. Uzeo sam ga i donio kući. Roditelji su se pobunili, ali samo nekoliko minuta. Vrlo brzo je Bobi postao omiljeni član naše porodice. Ne mogu vam opisati tugu i bol zbog načina na koji je ubijen. Imao je 14 godina, dakle, doživio je duboku starost i ono što mogu na kraju reći: “Dragi moj Bobane, sada si na nekom boljem mjestu, daleko od ovog ljudskog šljama””, kaže Mair Kifić.

Lovac Enver Bojić uputio je izvinjenje porodici Kifić zbog ubistva Bobija. Ali, gubitak se ne može nadoknaditi. Policijski službenici su sačinili zapisnik i uzeli izjave od vlasnika psa i lovca.

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.