21.4.2018. 9:15
6
"Oteo šestogodišnjeg dječaka na ulici pa ga silovao"
Stravičan slučaj se*sualnog zlostavljanja djeteta u sarajevskom naselju Ljubovčići u Pazariću kod Sarajeva zgrozio je bh. javnost, piše Avaz.

Strgnuo odjeću

E.H. je navodno preksinoć u 20.30 sati na ulici zgrabio šestogodišnjeg dječaka koji živi u komšiluku, te ge je odnio u svoju kuću, gdje ga je brutalno silovao!

Kako je otkrio dječakov daidža (identitet poznat redakciji), dijete se vraćalo kući od nane, kod koje je bilo i igralo se. U tom momentu je naišao E.H te ga je oteo. Pedofil je utrčao u jednu od prostorija svoje kuće te je skinuo dječaka, koji je vrištao. Prema riječima daidže nesretnog dječaka, dijete je vrištalo u očaju. Pedofil ga je ljubio, strgnuo mu odjeću te ga silovao, prenosi “Avaz“…

Dječak je zatim otišao kući istraumiran te je ispričao majci šta mu se dogodilo. Članovi porodice pozvali su policiju, a dječaka su roditelji odmah odvezli u Pedijatrijsku kliniku, gdje su ga doktori pregledali te potvrdili da je nad njim izvršeno se*sualno nasilje.

Izuzeti brisevi


Izuzeti su brisevi, a na dječakovoj odjeći pronađene su stidne dlake, za koje istražitelji vjeruju da pripadaju E.H. On je 24 sata zadržan u policijskim prostorijama, gdje je saslušan. Kako je otkrio izvor blizak istrazi, osumnjičeni E.H. isprva je negirao zločin da bi se u jednom momentu pravdao da je bio pijan.

Ovaj mučni slučaj preuzeo je sudija za maloljetnike, koji je naredio pokretanje istrage, vještačenje tragova, a predložio je da se E.H. odredi jednomjesečni pritvor.

Kako piše Avaz dijete nakon pregleda od straha nije smjelo ući u svoju kuću, a po dolasku iz bolnice, od straha nije smjelo izaći iz automobila. Zbog toga ga je daidža odveo sa majkom svojoj kući.


I ranije uznemiravao mališane

Dijete je doživjelo ogromne traume i u sve su uključeni Centar za socijalni rad te dječiji psiholog. Kako su otkrili članovi porodice nesretnog djeteta, E.H. je i ranije uznemiravao mališane u njihovom naselju, ali se niko nije nadao da bi mogao počiniti ovako stravičan zločin, prenosi Avaz.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.