30.6.2018. 10:19
4
BMW nije bio registrovan: Na licu mjesta poginule dvije mlade djevojke iz Sarajeva, a jedna djevojka preminula sat i po nakon nesreće
FOTO: Patria
Nakon jučerašnje nesreće koja se dogodila na Sarajevskoj zaobilaznici, u kojoj su poginule dvije ženske osobe, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sinoć preminula još jedna putnica.

Na autoputu A-1 Sarajevo-Zenica u petak 29. juna oko 18.25 sati, u smjeru Vogošćanske petlje, u mjestu Butile, dogodila se saobraćajna nesreća gdje je došlo do skretanja automobila u desnu stranu van autoputa te udara u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub, nosač saobraćajne signalizacije.

U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je neregistrirano vozilo marke BMW-X5 sa nepripadajućim registarskim oznakama.

Vozilom je upravljao E.A. (1998.) iz Sarajeva, a iz MUP-a KS navode da su na mjestu nesreće smrtno stradale putnice iz vozila BMW I.A. (2000.) i N.N. (2001.) iz Sarajeva. Smrt djevojaka u 19.01 sati konstatovana je iz ZZHMP Sarajevo, a tijela su prevezana u prosekturu "Bare" gdje će se obaviti obdukcija po naređenju tužioca.

Teške povrede opasne po život zadobila je O. L. rođena 2001. godine iz Sarajeva, gdje je vozilom hitne pomoći Sarajevo prevezena u Opću bolnicu prim dr. Abdulah Nakaš, odakle je sanitetskim vozilom prevezena na KUM UKC, gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći u 20.05 sati konstatovana smrt.

Teške povrede opasne po život zadobila je O. A. rođena 2000. godine iz Sarajeva, koja je vozilom hitne pomoći Sarajevo, prevezena na ukazivanje ljekarske pomoći, odakle je sanitetskim vozilom prevezena na KUM UKC, a potom na kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Teške tjelesne povrede (fraktura pršljenja lumbalnog dijela kičme i fraktura nosne kosti) zadobio je vozač E. A. koji je vozilom hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu, odakle je prevezen na KUM UKC, a zatim nakon ukazane ljekarske pomoći ponovo prevezen u Opću bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

O ovom događaju je obaviješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je zajedno s uviđajnom ekipom MUP Kantona Sarajevo i stalnim sudskim vještakom saobraćajne struke i stalni sudski vjestak mašinske struke izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama.

(Fena)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.