18.8.2018. 8:44
1
Detalji ubistva u Sarajevu: Uhapšen 22-godišnjak iz Sarajeva koji je autom ubio komšiju
Zbog postojanja osnova sumnje za počinjeno ubistvo u naselju Hrasno Brdo u Sarajevu, policija KS uhapsili su 22-godišnjeg B.E., a B.S. je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, dana 17.08.2018. godine u 16,30 sati, obaviještena je Treća policijska uprava , da je u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, došlo do svađe između B.S i Ć.A.

Na lice mjesta, odmah su upućeni policijski službenici, koji su na licu mjesta zatekli zatekli ZHMP, gdje je od strane ljekara konstatovana smrt lica Ć.A, rođen 1975. godine.

U prvoprikupljenim obaviještenjima, utvrđene su činjenice na osnovu kojih postoje osnovi sumnje da je B.E, vozilom "renault clio", registarskih oznaka J98-M-942, u namjeri da ga povrijedi udario Ć.A, koji je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

Istog dana u 20,45, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166 KZ F BiH (Ubistvo), policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode B.E, rođen 1996.godine, a B.S., rođen 1968, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH ( Nasilničko ponašanje).

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudskim vještacima medicinske, saobraćajne i mašinske struke, izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.