2.11.2018. 16:32
0
Prijedlog za jednomjesečni pritvor Esedu Velagiću i Edisu Zukiću: Pljačkali kuće, ostave i dvorišta
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) je Općinskom sudu u Gradačcu uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Esedu Velagiću (21) i Edisu Zukiću (36) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučinitelji počinili produženo krivično djelo teška krađa.

Velagić je osumnjičen i da je sam počinio jedanaest teških krađa.

Postoji osnovana sumnja da su Velagić i Zukić u periodu od augusta do oktobra 2018. godine na području općine Gradačac zajedno izvršili šest teških krađa, provaljujući u kuće, dvorišta, ostave ili druge objekte i uglavnom krali bakrene dijelove kazana za rakiju ili u jednom slučaju kazana  za kuhanje.

Tako su sebi pribavili korist i oštetiti vlasnike za oko 10.000 KM.

Velagić je također osumnjičen da je  tokom 2017. i 2018. godine izvršio još jedanaest teških krađa na području općine Gradačac, te u jednom navratu u Srebreniku, provaljujući u podrume, ugostiteljske objekte, prodavnice, kioske ili dvorišta  krao alate, tehničku robu, cigarete, hranu i druge vrijednije stvari.

Tako je sebi pribavio korist i oštetio vlasnike za iznos od oko 10.000 KM.

Pripadnici Policijske uprave Gradačac su osumnjičene lišili slobode  te su nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopćio je Odjel za odnose s javnošću Tužilaštva TK.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.